miércoles, 4 de agosto de 2010

Com aconseguir la seguretat en un món insegur


El Dr. Harold Bloomfield, autor del llibre: "Com aconseguir la seguretat en un món insegur", ens diu que la nostra seguretat personal no depèn sola de la nostra capacitat de defensar-nos de les agressions físiques; sinó de la capacitat de defensar-nos dels atacs al nostre benestar i estabilitat emocional.

L'experiència ha provat que la pèrdua del control que sentim quan som agredits emocionalment pot ser tan perillosa com els atacs físics. Igualment perjudicial pot ser el sabotatge del qual som víctimes pels nostres propis pensaments i sentiments negatius.

Les nostres emocions són un sistema d'alerta davant els perills i ens estimulen a accions defensives, però a menys que les emocions fortes: depressió, pors, ràbia i/o ferides s'avaluïn racionalment poden dominar la conducta i comprometre la confiança i l'efectivitat amb què ens desentrampem en la vida.

Aprendre a manejar les emocions permet expressar les teves necessitats a tu mateix i als altres i proporciona recursos per al desenvolupament i aprendre dels errors.

Quan davant situacions agudes, permetem que les emocions fortes s'apoderin de nosaltres passen a dominar la consciència i podem perdre el control, o ens desconnectem pel temor als esdeveniments de la vida diària i moltes vegades adoptem el paper de víctima encara que no existeixin amenaces reals.

Quan ens domina la por i l'hostilitat o es tornen persistents existeix el risc que siguin factors contribuents al desenvolupament de les malalties més variades la manera de recuperar el control sobre les emocions fortes és desenvolupar recursos mentals i emocionals que produeixin una forta reserva interior de calma i confiança que ajudin a fabricar un escut mental en contra de l'hostilitat.

En tenir un nucli de seguretat interior no serà necessari utilitzar la violència o alçar la veu per dissuadir o desactivar qualsevol atac de les teves emocions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario